Zo voel jij jezelf empowered en zelfverzekerd

door | nov 29, 2023 | Persoonlijke Groei, Mpowerment | 0 Reacties

Jezelf empowered voelen: Zo doe jij dat!

Het gevoel hebben dat jij de wereld aan kan. Je precies weet welke weg je op mag gaan om je eigen koers te varen. Lekker in je vel te zitten en je energiek en vrij voelen. Zo kun jij je voelen wanneer jij jezelf gaat “empoweren”. Nu denk je waarschijnlijk: Hoe doe ik dat dan? Lees dit artikel dan verder.

Wat is empowerment nu eigenlijk?

Empowerment is het proces van jezelf versterken om grip te krijgen op je gedachten, gevoelens en emoties. Grip krijgen op hetgeen waar jij invloed op kan uitoefenen. Je leert jezelf te sturen van onzekerheid en piekeren naar bewustwording van wat jij voelt en denkt. Je gaat leren om belemmerende gedachten en overtuigingen om te draaien naar helpende overtuigingen.. Jezelf versterken op een manier wat goed voelt.
Zo ga jij ook leren om je talenten nog meer te benutten en hetgeen wat jij nu nog wat lastiger vind in je dagelijkse leven om dit om te zetten naar daadkracht en veerkracht.

Terug naar je eigen basis

Hoe jij jezelf kan empoweren? Door terug te gaan naar jouw eigen basis, dat ben jijzelf! Nu hoor ik je denken, maar wie ben ik dan? Wat wil ik dan?
Goede vragen om jezelf te stellen. Hoe jij achter dit antwoord kan komen is heel simpel. Rust creëren in je leven zodat jij een fijne balans hebt om zelf op onderzoek uit te gaan en om jezelf energiek te voelen om daadwerkelijk aanpassingen te doen in je leven.

Het begint natuurlijk allemaal bij bewustwording. Kom erachter wat je denkt en hoe jij je daarbij voelt. Is het onderliggende probleem een angst waar jij mee zit of is het iets waar jij gefrustreerd door raakt of juist een boosheid? Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken waardoor jij uit balans raakt en je jezelf nog meer onzekerheid inpraat. Die bewustwording speelt een heel belangrijke rol in je leven om weer controle en grip te krijgen op je eigen leven.

De basis zit al in je, alleen door de dingen die jij hebt meegemaakt vaar je verder weg van jezelf. Je weet niet meer wat je eigen basis is.
Een simpele oefening om terug te gaan naar jezelf en dus met jezelf verbinding te maken is al zo simpel als op een stoel zitten met je ogen dicht en je voeten plat op de grond voor je. Je legt 1 hand op je (onder)buik en 1 rond je hart en ga maar eens voelen wat je ervaart. Voel je misschien wel tintelingen? Of voel je juist iets van warmte of kou? Het kan allemaal en wat je ervaart is ook normaal. Hier hoef je niet bang voor te zijn.
Doe dit voor minstens 5 minuten en open dan je ogen en schrijf eens op wat je ervaart, waar je dat voelde en wat je gedachten waren op het moment van stilte.

Hoe vaker jij deze oefening doet hoe beter het gaat en jij zelf al een rust creëert.

Uitbouwen van bewustwording naar bewust zijn

Door bovenstaande oefening dagelijks te doen en je bewust te worden van je lijf, van je gedachten en misschien wel welke emoties er om de hoek komen kijken wordt jij je bewust van jezelf. Hoe bewuster jij word, hoe meer jij dit kan omzetten in positieve gedachten en overtuigingen. Des te krachtiger en empowered jij je gaat voelen.

Empowerment is ook:

  • Zelf overwogen beslissingen kunnen nemen
  • Goede keuzes maken voor jezelf en achter deze keuzes staan
  • Voor jezelf opkomen
  • Kritisch leren denken, niet alleen over jezelf, maar bijvoorbeeld ook over bepaalde situaties in het leven.
  • Nieuwe vaardigheden aanleren
  • Positief zelfbeeld opbouwen

Stap 1 is dus echt jezelf leren kennen. Jezelf leren om te voelen en naar binnen te keren. Dit kun je ook doen door naar een coach te gaan. Zelf werk ik met Reiki & Energetsiche Therapie. Lees hier meer over Reiki en wat Reiki met jou kan doen en waarom dit zo goed voor jou is. In de komende tijd komt er meer informatie over de Mpowered Community waar vrouwen zoals jij en ik samen elkaar kunnen versterken. Om te verbinden met elkaar en met jezelf om sterker, krachtiger en zelfverzekerder te worden.

Wil je op de hoogte blijven van meerdere blogs, podcasts of mails? Check dan ook mijn instagram pagina @margjebrok en volg me op de socials.