Hoe ga jij om met deze uitdagingen in het moederschap?

dec 13, 2020 | Uncategorized

Wat zitten we allemaal lekker in ons koppie. Veel te veel dwalend in onze gedachten. Deze gedachten lijken wel te zijn veranderd in een jungle! Door alle bomen, planten, dieren zie je het bos gewoon niet meer…

De alsmaar groter wordende jungle aan gedachten gaan jou nooit verder helpen! Je raakt verstrikt en verdwaald in die chaos en weet geen weg meer terug te vinden. Zo voelt het dan voor jou, geen uitweg meer te kunnen vinden in die malende, piekergedachten. Deze piekergedachten hebben je in haar greep. Hebben zoveel controle over jou waardoor jij jouw controle bent verloren.

Daar gaat nu verandering in komen!

 

Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan! Dat is helaas meer dan waar, maar laat je niet uit het veld slaan, zeker niet door die piekergedachten.

De verandering begint toch echt bij jezelf. Bewustwording. Dat is het eerste sleutelwoord waar jij zelf mee aan de slag mag gaan. Hier ligt het begin van jouw oplossing.

Wanneer jij je bewust bent van je eigen gedachten kun jij stap voor stap leren hoe jij sommige gedachten op momenten mag dempen. Weet je? Gedachten mogen er zijn. Helpen je ook door de dag heen te komen en je werk te kunnen doen, maar wanneer je alleen maar denkt aan onzekerheid, belemmerende overtuigingen zul jij echt niet verder gaan komen.

Hoe wordt jij je bewust van jouw gedachten?

 

De meest simpele stap is: schrijf ze op. Zet ze desnoods in de notities van je telefoon. Of zet ze op verschillende kleine briefjes. In het begin kan dat nog wat lastig zijn, maar een begin is een begin. Het baart natuurlijk ook gewoon oefening. Blijven herhalen. Wees zeker in het begin (of beter gezegd: altijd) niet te hard voor jezelf. Lukt het niet gelijk om die gedachten te beschrijven? Laat het dan voor dat moment los. Begin er dan later maar weer aan. Uiteindelijk ga jij echt merken dat het makkelijker gaat worden. Weet ook dat het niet bestaat om hierin fouten te maken. Die fouten zijn er niet, want het zit in jou. Het is iets wat jij denkt en wat er ook even mag zijn. Ga gewoon eens op je gemak aan de gang. Later ga je merken dat je gedachten niet meer met jou aan de haal gaan. Dan is het moment om te gaan voelen wat jij nodig hebt om niet meer terug te vallen in die piekergedachten. 

Later kom ik in een volgende blog terug over het voelen. Hoe ga jij terug naar je binnenste? Waar zit dat dan? Voor nu, ga lekker aan de gang en maak eens lekker orde in die gedachten. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

FOLLOW THE SOCIALS

Margje Brok

Hi, ik ben Margje

Coach & Reiki Healer & Positivitietchick

Ik help je om jouw eigen Magie te (her)ontdekken.Met mijn blogs vertel ik je meer hoe jij je bewust kan worden wat je gedachten met je doen. Hoe jij terug kan komen bij je gevoel en weer die verbinding met jezelf terug krijgt en nog heel veel meer.

Veel leesplezier!