Hoe maak je verbinding met jezelf?

door | mei 14, 2023 | Verbinding met Jezelf | 0 Reacties

In deze drukke, chaotische en stressvolle tijd is het onwijs belangrijk om in verbinding te staan met jezelf. Zeker wanneer je (net als ik) hoogsensitief bent. Je pikt dan al gauw gevoelens en emoties van anderen op en raakt al snel in verwarring welke gevoelens en emoties van jouw zijn en welke niet. Zeker wanneer jij graag klaar staat voor anderen is het onwijs fijn en essentieel om dicht bij jezelf te staan. Je hebt het vast vaker gehoord: wanneer jij niet eerst goed voor jezelf zorgt, kun je niet of nauwelijks voor de ander zorgen…

Wat ook nog eens het geval is, wanneer jij niet verbonden bent met jezelf kun je jezelf helemaal gek maken. Alsmaar in je hoofd zitten waardoor jij lekker gaat piekeren, malen en zo raak je verstrikt in je eigen web aan gedachten. Dat ene stemmetje zegt tegen je dat het allemaal niet goed genoeg is wat je doet en je hierdoor een laag of lager zelfbeeld krijgt. Je zelfvertrouwen is dan ver te vinden. Je gaat zelfs continu bevestiging zoeken bij anderen, terwijl jij heel goed weet en voelt wat goed voor jou is.

Maar Margje, hoe doe je dat dan? Die verbinding met jezelf maken en behouden

Tip 1: Tijd voor jezelf plannen
Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan! Wel essentieel om de verbinding met jezelf te voelen. Alleen dan kun je echt in je lichaam “zinken” en voelen wat jij wil en wat jij nodig hebt. Je zorgt er zo ook voor dat jij meer innerlijke rust krijgt en er ruimte ontstaat voor jou.

Tip 2: Ga lekker de natuur in
Dit heb jij vast en zeker al vaker gehoord, maar het zorgt ervoor dat je lekker even “uitwaait”. De natuur is onze basis. Ga op momenten wanneer het niet te druk is in bijvoorbeeld het bos. Zoek bewust een plekje uit waar jij misschien wel kan mediteren en lekker luisteren naar de ruis van de rust. Luister naar de vogeltjes of praat eens met iemand die je tegen komt. Komen er gedachten in je op? Geen probleem, die gedachten zijn er nu eenmaal. Hoe harder jij vecht tegen die gedachten hoe geforceerder jij bent. Wanneer er een gedachte in je op komt, laat het gewoon even zijn. Visualiseer dat je gedachte mee waait met de wind. Komt er wederom een gedachte in je op? Doe hetzelfde, net zolang en net zo vaak als nodig is. Hoe meer jij hiermee oefent, des te beter het gaat.

Tip 3: Keuzes maken doe je niet direct, neem er de tijd voor
Gun jezelf de tijd om bepaalde keuzes te maken. Je kent het zeker wel: wanneer een vriendin vraagt of je zin hebt om mee te gaan naar een feestje zeg je veelal direct: ja. Juist wanneer jij jezelf de tijd gunt om erover na te denken merk je dat je eigenlijk helemaal niet mee wil gaan. Als je even een moment neemt om er over na te denken voel je wel welke keus je kan maken. Welke keuze het beste voelt voor jou. Plus dat je nu niet iemand teleur hoeft te stellen.

Tip 4: Haal adem
Het lijkt allemaal super simpel, maar ademhalen is key naar een rustiger leven met meer aandacht voor jezelf. Wanneer je teveel stress ervaart zul je merken dat je ademhaling hoog zit en wanneer je ademhaling zo hoog zit is de kans op hyperventilatie groot. Zorg ervoor dat je een goede buikademhaling hebt en neem daar ook bewust meerdere momenten voor om te zorgen dat jouw ademhaling gecentreerd is.

Tip 5: Aandachtig voelen wat er in je lichaam gebeurt
Te weinig mensen staan hier bij stil. Je lichaam is bijzonder en geeft ook bijzonder goed aan wat jij nodig hebt. Wanneer er spanning zit voel je dit super goed, maar om die spanning te negeren ontstaan er blokkades en zo krijg jij meer last van alle kwaaltjes. Lieve jij, voel dus goed. Je lichaam is de beste raadgever. Mocht je niet weten welke signalen jouw lichaam geeft of vind jij het lastig om weer contact met je lichaam te maken? Boek dan een Reiki healing bij mij. Ik help je bij het herstellen van de (energetische) balans in het lichaam en ik geef je tips om meer te voelen en waar jij op kan letten om weer de verbinding met jezelf en je lichaam te maken.

Wanneer jij het nu nog lastig vind om meer verbinding met jezelf te krijgen of wanneer je vragen hebt, neem dan zeker contact met me op. Samen kunnen wij kijken naar wat jij nodig hebt en waar er eventueel blokkades zitten. Mijn deur staat altijd open voor je.

Lees ook deze andere blogs

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Hi Margje hier

Wat super dat je hier bent!
Ik help vrouwen weer te verbinden met zichzelf om zo Mpowered met zelfvertrouwen en kracht door het leven gaan.

Uit het hoofd, terug naar je gevoel. Niets is zo fijn om (weer) innerlijke rust te ervaren en te stralen van zelfvertrouwen & zelfliefde.

Met deze blogs wil ik je inspireren, motiveren & activeren om het beste uit jezelf te halen.

Heel veel leesplezier!

 

Chat openen
Hi mooi mens,

Kijk vooral lekker rond op mijn website. Mocht je vragen hebben, laat me dit zeker weten. Ik stuur je binnen 24 uur een berichtje terug😊