In verband met vakantie en een verbouwing is de praktijk momenteel gesloten. Mocht je vragen hebben, stel deze dan gerust via info@margjebrok.nl 
Voor meer info over de heropening van de praktijk, schrijf je dan snel in voor de Mpowering mail en ontvang als eerste meer info en een toffe openingskorting.

 

Hoe maak je verbinding met jezelf?

door | Verbinding met Jezelf | 0 Reacties

In deze drukke, chaotische en stressvolle tijd is het onwijs belangrijk om in verbinding te staan met jezelf. Zeker wanneer je (net als ik) hoogsensitief bent. Je pikt dan al gauw gevoelens en emoties van anderen op en raakt al snel in verwarring welke gevoelens en emoties van jouw zijn en welke niet. Zeker wanneer jij graag klaar staat voor anderen is het onwijs fijn en essentieel om dicht bij jezelf te staan. Je hebt het vast vaker gehoord: wanneer jij niet eerst goed voor jezelf zorgt, kun je niet of nauwelijks voor de ander zorgen…

Wat ook nog eens het geval is, wanneer jij niet verbonden bent met jezelf kun je jezelf helemaal gek maken. Alsmaar in je hoofd zitten waardoor jij lekker gaat piekeren, malen en zo raak je verstrikt in je eigen web aan gedachten. Dat ene stemmetje zegt tegen je dat het allemaal niet goed genoeg is wat je doet en je hierdoor een laag of lager zelfbeeld krijgt. Je zelfvertrouwen is dan ver te vinden. Je gaat zelfs continu bevestiging zoeken bij anderen, terwijl jij heel goed weet en voelt wat goed voor jou is.

Maar Margje, hoe doe je dat dan? Die verbinding met jezelf maken en behouden

Tip 1: Tijd voor jezelf plannen
Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan! Wel essentieel om de verbinding met jezelf te voelen. Alleen dan kun je echt in je lichaam “zinken” en voelen wat jij wil en wat jij nodig hebt. Je zorgt er zo ook voor dat jij meer innerlijke rust krijgt en er ruimte ontstaat voor jou.

Tip 2: Ga lekker de natuur in
Dit heb jij vast en zeker al vaker gehoord, maar het zorgt ervoor dat je lekker even “uitwaait”. De natuur is onze basis. Ga op momenten wanneer het niet te druk is in bijvoorbeeld het bos. Zoek bewust een plekje uit waar jij misschien wel kan mediteren en lekker luisteren naar de ruis van de rust. Luister naar de vogeltjes of praat eens met iemand die je tegen komt. Komen er gedachten in je op? Geen probleem, die gedachten zijn er nu eenmaal. Hoe harder jij vecht tegen die gedachten hoe geforceerder jij bent. Wanneer er een gedachte in je op komt, laat het gewoon even zijn. Visualiseer dat je gedachte mee waait met de wind. Komt er wederom een gedachte in je op? Doe hetzelfde, net zolang en net zo vaak als nodig is. Hoe meer jij hiermee oefent, des te beter het gaat.

Tip 3: Keuzes maken doe je niet direct, neem er de tijd voor
Gun jezelf de tijd om bepaalde keuzes te maken. Je kent het zeker wel: wanneer een vriendin vraagt of je zin hebt om mee te gaan naar een feestje zeg je veelal direct: ja. Juist wanneer jij jezelf de tijd gunt om erover na te denken merk je dat je eigenlijk helemaal niet mee wil gaan. Als je even een moment neemt om er over na te denken voel je wel welke keus je kan maken. Welke keuze het beste voelt voor jou. Plus dat je nu niet iemand teleur hoeft te stellen.

Tip 4: Haal adem
Het lijkt allemaal super simpel, maar ademhalen is key naar een rustiger leven met meer aandacht voor jezelf. Wanneer je teveel stress ervaart zul je merken dat je ademhaling hoog zit en wanneer je ademhaling zo hoog zit is de kans op hyperventilatie groot. Zorg ervoor dat je een goede buikademhaling hebt en neem daar ook bewust meerdere momenten voor om te zorgen dat jouw ademhaling gecentreerd is.

Tip 5: Aandachtig voelen wat er in je lichaam gebeurt
Te weinig mensen staan hier bij stil. Je lichaam is bijzonder en geeft ook bijzonder goed aan wat jij nodig hebt. Wanneer er spanning zit voel je dit super goed, maar om die spanning te negeren ontstaan er blokkades en zo krijg jij meer last van alle kwaaltjes. Lieve jij, voel dus goed. Je lichaam is de beste raadgever. Mocht je niet weten welke signalen jouw lichaam geeft of vind jij het lastig om weer contact met je lichaam te maken? Boek dan een Reiki healing bij mij. Ik help je bij het herstellen van de (energetische) balans in het lichaam en ik geef je tips om meer te voelen en waar jij op kan letten om weer de verbinding met jezelf en je lichaam te maken.

Wanneer jij het nu nog lastig vind om meer verbinding met jezelf te krijgen of wanneer je vragen hebt, neem dan zeker contact met me op. Samen kunnen wij kijken naar wat jij nodig hebt en waar er eventueel blokkades zitten. Mijn deur staat altijd open voor je.

You may Also Like..

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi Margje hier

Als Energetisch Therapeut werk ik met (hoogsensitieve) vrouwen die weer in verbinding willen staan met zichzelf & met hun gevoel. 

Met deze blog wil ik je tips & tricks meegeven om zelf al aan het roer te staan van je eigen verandering, groei & ontwikkeling. Om ook het gewone dagelijkse leven minder druk aan te laten voelen en meer energie te hebben en vooral te kunnen genieten van de kleine momentjes.

Volg mij ook op mijn socials voor nog meer gezelligheid & enthousiasme.

CATEGORIE